5 gode råd til rent vand i naturen (2023)

Rent drikkevand i naturen er kan være afgørende i nødsituationer, og derfor er det super vigtigt at vide, hvordan man finder rent vand i naturen. Det kan også være at du er på en overlevelsestur, og derfor har brug for råd til at finde rent vand i naturen. Det er vigtigt at vide, hvordan man undersøger om vandet er rent, da vandet kan indeholde bakterier, parasitter og meget andet. Derfor giver vi dig her, 6 gode råd til rent drikkevand i naturen.

5 gode råd til rent drikkevand i naturen

Der kan være mange ting man skal holde øje med, når man leder efter rent vand i naturen, og derfor har vi samlet vores bedste råd til at finde rent drikkevand i naturen, som vil komme dig til gavn, når du har brug for det.

  • Undersøg området: Undersøg det område du befinder dig i, og led efter vandkilder som floder eller bække. En god huskeregel er at stillestående vand, mos og algevækst indikerer, at vandet er forurenet og derfor ikke bør drikkes. Vi anbefaler at du derimod medbringer et LifeStraw sugerør, da dette er med til at rense 99,99% af vandet for bakterier og andre parasitter.
  • Lyt efter vandkilder i området: Det kan være en god ide at lytte efter lyde af vand, og følge det spor, for at finde områder med vand. Vandkilder er ofte mere rent end stillestående vand, og derfor er der forholdsvist gode muligheder for rent vand, hvis du hører en vandkilde i området.
  • Kog vandet hvis muligt: Hvis du har medbragt en varmekilde på din tur, så kan du med fordel koge vandet i minimum 5 minutter, for at dræbe bakterierne og parasitterne der skulle være i vandet. Dette er også en meget effektiv måde at rense vandet på, men det kræver som sagt, at du har adgang til en varmekilde.
  • Brug en beholder: Hvis du finder en vandkilde, så skal du bruge en beholder eller en drikkedunk til at samle vandet op. Du kan også stille beholderen frem hvis det er regnvejr, og opsamle regnvand. Regnvand er normalt rent, men det er stadig meget vigtigt at koge eller filtrere vandet, inden du tager det i brug.
  • Filtrer vandet: Vi anbefaler altid at medbringe et vandrensningssystem, når du er på backpacking- eller vandretur i naturen. Du kan risikere at stå i en situation, hvor du ikke har adgang til rent drikkevand, og derfor ville et vandrensningssystem hurtigt kunne blive din bedste ven. LifeStraw er et vandrensningssugerør, som renser vandet for 99,99% af alle bakterier og parasitter, som skulle være i vandet. Du kan også få en LifeStraw drikkedunk, som er en drikkedunk med indbygget vandrensningsfilter. På denne måde kan du blot opsamle vandet i din drikkedunk, og drikke det som rent vand, da det bliver filtreret i det integrerede sugerør.

Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *