Sådan fungere vandrensning (2023 guide)

Hvis du er på tur og ikke har adgang til rent drikkevand, så er vandrensning din bedste ven og her kommer LifeStraw dig til undsætning. LifeStraw er en vandrensningsenhed, som hjælper dig med at filtrere vand gennem en membran med små porer, som fjerner alt fra bakterier og parasitter, men også andre partikler fra vandet, som kan give sygdom. 

Hvordan bruger man LifeStraw?

Når du skal i gang med at bruge din LifeStraw, så placere du blot den ene ende af sugerøret direkte i vandkilden, som du skal have vand fra og suger det op gennem sugerøret. Det er vigtigt at huske på, at LifeStraw altså fjerner 99,99% af alle bakterier og at du derfor er det yderst usandsynligt, at drikkevandet ikke er rent. Det betyder med andre ord, at du kan drikke vand fra søer, vandpytter, åer, vandløb m.m., hvis du er på en overlevelsestur i naturen, eller hvis du skulle ende i en nødsituation, hvor rent drikkevand ikke er tilgængeligt.

Dog er det vigtigt at pointere, at LifeStraw ikke fjerner kemisk forurening eller salt fra vandet, og at man efter brug skal huske at puste gennem sugerøret, for at fjerne eventuelle vanddråber, og på den måde forhindre at der skulle danne sig bakterievækst i sugerøret.

5 fordele ved LifeStraw-vandrensning

  • Let og kompakt: Hvis du skal på backpackingrejsen, vandretur eller andet så gælder det om kun at pakke det nødvendige udstyr. Fordelen ved LifeStraw er at det er meget nemt at have med sig, og er derfor ideelt til din næste rejse. Det giver dig en form for sikkerhed, hvis du skulle komme ud for en nødsituation.
  • Effektiv og sikkert: Sugerøret fra LifeStraw er meget effektivt og sikkert, og filtrere op til 99,99% af alle bakterier og parasitter, som skulle være i vandet. Dette betyder med andre ord, at du uden at være nervøs, kan drikke af stort set alt vand fra søer, åer, vandløb, vandpytter og lignende. Dog filtrere sugerøret ikke for salt i saltvand, samt eventuelle kemiske forureninger i vand.
  • Kræver ingen strøm: En anden fordel ved LifeStraw er at det ikke kræver strøm. Derfor giver det dig en sikkerhed i at vide, at den altid er med dig og ikke kræver opladning eller lignende og er derfor altid en pålidelig løsning for dig.
  • Lang holdbarhed: LifeStraw sugerøret kan filtrere helt op til 4000 liter vand, før det skal udskiftes med et nyt, og kan derfor bruges i lange perioder. Udover dette er LifeStraw også forholdsvist billigt, og du får derfor virkelig meget værdi for pengene.
  • Udskifteligt filter: Hvis du har filtreret op til 4000 liter vand i LifeStraw-sugerøret, så kan du blot udskifte filteret på systemet. Når filteret er udskiftet, er det igen klar til at rense op mod 4000 liter vand for dig, hvis du skulle få brug for rent drikkevand i naturen.

Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *